Hoe KMO’s hun IT-beveiliging kunnen verbeteren

Bedrijven van alle groottes zijn kwetsbaar voor cyberdreigingen, maar KMO’s kunnen soms extra uitdagingen ondervinden bij het beschermen van hun IT-omgeving.
Veel KMO’s hebben beperkte budgetten en IT-resources, waardoor het moeilijk kan zijn om hun beveiliging op een hoog niveau te houden.

Gelukkig zijn er stappen die KMO’s kunnen ondernemen om hun beveiliging te verbeteren, zonder hun budget te overschrijden. Hier zijn enkele tips:

  • Maak gebruik van beveiligingssoftware: Er zijn veel betaalbare beveiligingsoplossingen beschikbaar die specifiek zijn ontworpen voor KMO’s. Denk aan Microsoft Defender, Microsoft Advanced threat protection voor beveiliging tegen phishing, virussen en zoveel meer.
  • Voer regelmatig updates uit: Zorg ervoor dat al je software, waaronder je besturingssysteem en beveiligingssoftware, regelmatig wordt bijgewerkt. Dit helpt om beveiligingslekken te dichten. Automatiseer indien mogelijk
  • Maak gebruik van wachtwoordbeheer: Gebruik een wachtwoordbeheerder om unieke, sterk wachtwoorden te creëren voor al je accounts.